Open brief ONL: van steun naar herstel MKB

Open brief: van steun naar herstel MKB

In een open brief hebben we het nieuwe kabinet opgeroepen een herstelplan te maken voor ondernemers. Het einde van de coronapandemie lijkt mogelijk in zicht te komen. Het is uiteraard goed nieuws dat de horeca en cultuursector weer open zijn.

Tegelijkertijd waarschuwt ONL dit kabinet alvast: juich niet te vroeg. Nu moeten we ons gaan richten op een krachtig herstelbeleid. Er is namelijk een steeds grotere tweedeling aan het ontstaan in de economie.

Met enerzijds de ondernemers die niet of nauwelijks negatieve gevolgen ervaren van corona of er zelfs van profiteren. En anderzijds de groep ondernemers die met de verschillende lockdowns en corona- maatregelen klap na klap hebben gekregen de afgelopen twee jaar.

ONL-voorzitter Hans Biesheuvel: “Cruciaal is dat ondernemers die dit willen en nodig hebben een adempauze krijgen bij het terugbetalen van steun. Als dit niet gebeurt, dreigen veel ondernemingen alsnog om te vallen. Gelukkig is er nu voor een groot deel van de ondernemers sprake van verruimingen. Geef hen nu de ruimte om te herstellen. Uiteraard is het ook belangrijk dat we zij-aan-zij blijven staan met de ondernemers -denk aan de evenementensector- die nog steeds amper iets kunnen.”

De volledige brief is hier terug te lezen.
Bekijk hier de berichtgeving over de brief bij De Ondernemer

Bij BNR pleitte Hans Biesheuvel ervoor dat er een lange termijnplanning komt: ‘Het moet voorspelbaarder worden, zodat je weet waar je aan toe bent. Dat hebben burgers nodig, dat hebben ondernemers nodig en je merkt het ook aan de burgemeesters. Die kunnen niet meer omgaan met dit ad-hocbeleid.’


 

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang