Over roeien en roeivereniging Rijnmond

RV Rijnmond

Tja, zei Mart Smeets enige tijd geleden, roeien is geen kijksport. Daarmee bevestigde hij alleen maar zijn eigen ideeën. Toegegeven, tegenwoordig halen de aantallen toeschouwers tijdens roeiwedstrijden bij lange na niet het aantal voetbalsupporters dat wekelijks de tribunes bevolkt. Maar wat Smeets niet wist is dat dit ooit totaal anders was.

In het begin van de twintigste eeuw was roeien één van de meest bezochte sporten, waar honderdduizenden tegelijk naar keken en zelfs treinen langs de wedstrijdbaan werden gehuurd om het verloop direct te kunnen volgen. Roeien was bij uitstek een volkssport. Vooral door de starre opstelling van het Internationaal Olympisch Comité over amateurisme, waardoor de budgetten en de winsten nihil werden, is roeien de nek omgedraaid.

Commercieel dus niet meer een melkkoe, maar wat wel overblijft is dat roeien een fantastische sport is. Van jong tot oud –onze oudste roeier is 85 jaar- kan de sport beoefend worden. De sport is net zo intensief als je hem zelf beleeft. De kans op blessures is verwaarloosbaar. Alle spiergroepen worden gebruikt, roeien is kracht- en conditietraining tegelijkertijd. En watersport is altijd leuk.
Roeivereniging Rijnmond biedt alle facetten van de roeisport: instructie en coaching, uitstekende trainingsfaciliteiten, een goede vloot voor individuele en teamsport en een gezellige sfeer.
Kortom: roeien bij Rijnmond brengt vaart in je leven!


Op donderdag 17 oktober 2019 gaan we met leden en geïnteresseerden van ROB naar Roeivereniging Rijnmond van 17.30 uur  – 20.30 uur aan de Crooswijksebocht 100 in Rotterdam.

Voor een hapje eten en drinken wordt gezorgd

Aanmelden? Stuur een mailtje naar evenementen@robonderneemt.nl

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname en de activiteit is open voor leden en niet-leden van het ROB.


Meer informatie:

RV Rijnmond
Crooswijksebocht 100
3034 NC Rotterdam
010-4129918

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang