Partij doet zich voor als KvK

uitkijken

Er gaat een frauduleuze brief rond waarbij een partij zich voordoet als de Kamer van Koophandel en vraagt om kopieën van legitimatiebewijzen van alle eigenaren, vennoten, directeur of anderzijds bevoegden van ondernemingen. De Kamer van Koophandel benadrukt met klem dat deze brief niet van haar afkomstig is en vraagt ondernemers extra alert te zijn en geen gehoor te geven aan de oproep in deze brief.

De brief wordt ondertekend door C.J.H. Dijkstra (vermoedelijk fictief persoon). Deze persoon doet zich voor als een medewerker van verschillende regionale Kamers van Koophandel. De persoon maakt daarbij ook misbruik van het KvK-logo. Er wordt gerefereerd aan ‘nieuwe wetgeving’. De mailing is gericht op het verzamelen van identiteitsgegevens. Tezamen met het KvK-registratienummer kunnen fraudeurs met deze informatie grote schade aanrichten aan het bonafide bedrijfsleven. Ondernemers die reeds hebben gereageerd kunnen aangifte doen bij de politie. De Kamer van Koophandel heeft verschillende kanalen ingezet om ondernemers te waarschuwen en zal dit de komende tijd blijven doen.

/ Geen categorie, Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang