Passagiersrecord voor luchthaven Rotterdam

Rotterdam The Hague Airport heeft vorig jaar een recordaantal passagiers over de vloer gehad. Bijna 1,8 miljoen reizigers maakten gebruik van de Rotterdamse luchthaven. Dat is ruim 5 procent meer dan een jaar eerder.

Volgens de organisatie is de groei vooral te danken aan een „stijgend enthousiasme” van mensen uit de regio om voor de bestemmingen via hun eigen vliegveld te kiezen. Veel van de passagiers die via Rotterdam The Hague Airport reizen, komen uit Zuidwest-Nederland.

Wat ook meespeelde is dat luchtvaartmaatschappijen grotere toestellen hebben ingezet. Het scheelt bijvoorbeeld als er niet met een Boeing 737-700, maar met een Boeing 737-800 wordt gevlogen. Daarin passen toch weer zo’n veertig passagiers extra, aldus de luchthaven.

Op Rotterdam The Hague Airport worden ruim veertig bestemmingen aangeboden. Het vliegveld maakt deel uit van Schiphol Group.

Bron: ANP, 5 januari 2018

Passagiersrecord voor luchthaven Rotterdam

Passagiersrecord voor luchthaven Rotterdam

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang