Prinsjesdag 2021: mogelijke ontwikkelingen voor ondernemers

Prinsjesdag 2022: de belangrijkste maatregelen op een rij

Ondernemersregelingen ter discussie
In de huidige wet is voorzien in het verder afbouwen van de zelfstandigenaftrek, de startersaftrek en het beperken van de mkb-winstvrijstelling. Dit verkleint de fiscale verschillen tussen werknemers en zzp-ers en brengt de arbeidsmarkt meer in balans. Ook pleiten diverse partijen ervoor om de verschillen te verkleinen via de invoering van nieuwe regelingen voor zzp-ers. Denk aan een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering en/of pensioenregeling, zo blijkt uit een analyse over inkomstenbelasting en toeslagen van de economen van Rabobank.

Meer over de mkb-winstvrijstelling
De mkb-winstvrijstelling is bedoeld om de belastingdruk op IB-ondernemers meer in overeenstemming te brengen met de tarieven van de Vennootschapsbelasting. Het is een fiscaal kortingspercentage, waardoor het bedrag van de belastingvrijstelling oploopt als de omzet van een bedrijf stijgt.

Wat betekent het afbouwen van ondernemersregelingen voor het percentage van de mkb-winstvrijstelling? Vooralsnog wordt ook in 2022 deze aftrekpost op de winst verder verlaagd, naar 40%.

Lees meer ->>> Rabobank, Prinsjesdag 2021: mogelijke ontwikkelingen voor ondernemers

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang