Rechtspraak, Raad van State en advocaten klagen over problemen aangetekende post

Rechtspraak, Raad van State en advocaten klagen over problemen aangetekende post

Rechtbanken en advocaten klagen over de bezorging van aangetekende juridische stukken. Deze laat nog wel eens te wensen over: ze komen niet op tijd, of helemaal niet aan bij geadresseerden. Termijnen verstrijken daardoor in sommige gevallen zonder dat de geadresseerden hiervan op de hoogte is.

Omgevingsrechtadvocaat Minou Woestenenk kwam zelf in aanraking met de gevolgen van de gebrekkige diensten van PostNL. Ze schreef een klachtbrief aan rechtbank Gelderland, waarin ze het verouderde postsysteem hekelt. Een door haar aangespannen kort geding werd niet ontvankelijk verklaard, omdat het griffierecht niet betaald was. De nota van de rechtbank had zij echter nooit ontvangen. Dit meldt het FD.

“Die nota bleek later onbezorgd teruggestuurd te zijn naar een lokale winkel met een servicepunt, maar niemand had mij daarvan op de hoogte gebracht,” vertelt de advocaat in haar brief. De advocatuur roept al een tijdje om een digitalisering van de stukken. Toch houdt de rechtspraak vast aan de ‘ouderwetse’ verzending van fysieke post.


Bron en meer informatie: Rechtspraak, Raad van State en advocaten klagen over problemen aangetekende post, www.advocatie.nl, 25 januari 2023


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang