Recordaantal Rotterdam aan het werk

Recordaantal Rotterdam aan het werk

ROTTERDAM – Een recordaantal werkloze Rotterdammers is dit jaar uitgestroomd naar betaald werk. Het collegetarget, 12.000 mensen uit de bijstand, is bijna gehaald.

Bij het aantreden van het stadsbestuur in 2012 was het naar beneden brengen van mensen in de bijstand het doel. Dankzij een stijgende uitstroom van mensen naar werk of naar school zijn er in drie jaar tijd al 10.480 Rotterdammers uit de bijstand vertrokken. Dit jaar komt de uitstroom op 3831, het hoogste aantal in drie jaar.

Dat het totale aantal mensen in de bijstand gelijk blijft geeft de grootte van het probleem aan. In de andere grote steden blijft het aantal mensen met een uitkering fors toenemen. In Rotterdam schommelt het aantal al jaren rond de 38.000.

Vooral Rotterdammers die al langere tijd thuis zitten zijn moeilijker aan de slag te helpen. Deze week werd de tienduizendste zogeheten Social return kandidaat geplaatst. Mensen ’met afstand tot de arbeidsmarkt’ krijgen zo weer werkervaring, een opleiding en mogelijk een vaste baan.

De gemeente zorgt voor die plekken door bij opdrachten vanaf 15.000 euro aan bedrijven te verplichten een deel van de aanneemsom te gebruiken om Rotterdammers uit de bijstand mee te laten werken. Momenteel zijn er 680 actieve contracten in de catering, bouw, zorg en welzijn.

Maarten Struijvenberg, wethouder Werkgelegenheid, is blij met het succes. „Onze werkzoekenden komen hierdoor sneller aan werk, en doordat ze in de praktijk nieuwe kennis opdoen vergroot ook hun vakmanschap.”

Bron en meer informatie: Telegraaf, 29 december 2016

/ Nieuwsberichten / Tags: ,

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang