Regiogemeenten klagen over onderwereld uit Spaanse Polder

Regiogemeenten klagen over onderwereld uit Spaanse Polder

Bron: Schiedam 24, 31 mei 2021

Het optreden van de autoriteiten in Schiedam en Rotterdam tegen malafide ondernemers in de Spaanse Polder, werpt zijn vruchten af. Behalve dat er steeds meer kaalslag ontstaat door bedrijfsgebouwen die hun functie hebben verloren en worden gesloopt, wordt in de regio steeds vaker de conclusie getrokken dat zij wellicht te maken krijgen met slechtwillende ondernemers, voorheen gevestigd in de Spaanse Polder.

Zo constateren de burgemeesters van Brielle, Westvoorne en Hellevoetsluis dat de onderwereld zich steeds nadrukkerlijker meldt in hun gemeenten op Voorne. Dat blijkt concreet onder meer uit het aantreffen van het afval van drugslabs. Burgemeester Gregor Rensen van Brielle drukte ondernemers al eerder op het hart op te letten aan wie zij hun schuren en kantoren verhuren. Zeker nu in Coronatijd verhuurders wellicht wat happiger zijn een centje te verdienen. “Vorig jaar zijn alle agrariërs in het buitengebied bezocht en geïnformeerd over ondermijnende criminaliteit”, schrijven de burgemeesters.

Volgens de burgemeesters is het belangrijk om over de goede informatie te beschikken. Daarom werken de ‘ondermijningsspecialisten’ binnen de gemeenten op Voorne samen en is er ook een directe lijn met de politie. Ook werken de gemeenten in Rijnmond samen. De ambtenaren van de drie gemeenten zijn de afgelopen tijd getraind om signalen te herkennen dat nieuwkomers malafide zijn; die informatie willen zij de komende tijd ook zo veel mogelijk overdragen aan de inwoners en ondernemers (bijvoorbeeld makelaars) in hun gemeenten. De drie gemeenten zullen ook de controles op vakantieparken en in jachthavens opvoeren.

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang