Rotterdam bouwt en vernieuwt volop

Rotterdam bouwt en vernieuwt volop

Rotterdam bouwt en vernieuwt volop

Tal van projecten gaan dit jaar van start

Rotterdam wordt steeds aantrekkelijker. Als stad om te bezoeken, maar ook als plaats om te wonen. Mede door de vele projecten die dit jaar van start gaan.

Voorbeelden van deze projecten zijn de verbetering van de Coolsingel en de bouw van het Collectiegebouw (Boijmans van Beuningen). De inzet van het huidige college, en van de vorigen, om van Rotterdam een nog aantrekkelijkere woonstad te maken, levert resultaat op.

Dit blijkt onder andere uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek begin januari publiceerde. Rotterdam is de enige van de grote steden die in 2016 ook groeide door binnenlandse verhuizingen. Steeds meer mensen verhuizen naar Rotterdam omdat ze de stad aantrekkelijk vinden en hier een geschikte woning vinden. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, wordt er ook in ook de komende jaren flink gebouwd.

Forum
Omdat er in de binnenstad relatief weinig mensen wonen in vergelijking met andere grote steden, stimuleert de gemeente hier de bouw. Zo moet dit jaar tussen de Coolsingel en de Lijnbaan de ontwikkeling beginnen van het kantoor-, woon- en winkelcomplex ‘Forum’. En in het Wijnhavengebied start de bouw van twee nieuwe torens: Bright, een complex met 600 huurwoningen en The Muse, een gebouw met 94 woningen.

Bron en meer informatie: Gemeente Rotterdam

/ Nieuwsberichten / Tags:

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang