Rotterdam bouwt in oude stadshavens aan een nieuwe toekomst

Rotterdam bouwt in oude stadshavens aan een nieuwe toekomst

Verlaten fabriekspanden, deels verwaarloosde loodsen en braakliggende terreinen. In de verte, aan de Keileweg, hangt de geur van verrotting, verspreid door afvalverwerker AVR.

Dit is de Merwe-Vierhaven, de laatste stadshaven van Rotterdam met een rauw randje, omgeven door de wijken Delfshaven en Spangen en de stad Schiedam. Ooit was het een drukke fruithaven, maar veel exotische vruchten komen tegenwoordig elders in de haven per container aan.

Dit ruwe havenrelict is een van de plekken waar de nieuwe Rotterdamse economie vorm krijgt. Geen economie van groot, groter, grootst zoals op de Tweede Maasvlakte. ‘Hier kunnen kleine innovatieve bedrijven grote ondernemingen helpen slimmer te worden, nieuwe dingen te laten ontdekken’, zegt Guus Balkema (41), ondernemer en mede-eigenaar van Sugu, een bedrijf dat aan de ontwikkeling van 3D-printing werkt.

Lees hier->>> meer…

Bron: FD, Pieter Lalkens, woensdag 24 februari 2016

Stadshavens

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang