Rotterdam krijgt een internationale Mobility City Campus

Rotterdam krijgt een internationale Mobility City Campus


De nieuwe internationale Mobility City Campus vestigt zich in Rotterdam. De Mobility City Campus moet gelden als hét Europese ecosysteem voor innovatie en mobiliteit waar internationale bedrijven en andere belangrijke spelers samen werken aan mobiliteitsconcepten van de toekomst.


Oprichters Kayvan Nikjou en het Finse Avanto Ventures kondigden samen met de gemeente Rotterdam officieel hun samenwerking aan tijdens het toonaangevende innovatiecongres The Next Web in Amsterdam. Wethouder Barbara Kathmann (Economie, wijken en kleine kernen) overhandigde namens de gemeente Rotterdam een letter of support aan de directeur van Avanto Ventures.


Rotterdam krijgt een internationale Mobility City Campus

Rotterdam krijgt een internationale Mobility City Campus


Gemeente Rotterdam en Rotterdam Partners begeleiden Avanto Ventures bij de ontwikkeling van de campus. “De Mobility City Campus is een totaalconcept dat alle grote partijen op het gebied van mobiliteit bij elkaar brengt. De opzet is gericht op experimenteren, inspireren, creëren en vermarkten van nieuwe mobiliteitsconcepten. Door alle relevante (Europese) spelers bij elkaar te brengen op één fysieke plek en te laten samenwerken met het lokale (innovatieve) ecosysteem, ontstaat een mobiliteitsecosysteem van wereldformaat. Het concept zet bovendien in op testen, ervaren en delen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om de Rotterdammer (of veranderen in iedereen) kennis te laten maken met innovaties, wat de adaptie bij het in gebruik nemen moet versnellen”, aldus Kathmann, die de komst van de Mobility City Campus toejuicht.


Bron en meer informatie: Rotterdampartners.nl, 10 mei 2019


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang