Rotterdam maakt zich op voor WK Beachvolleybal

BEachvolleybal Rotterdam venue intro

Van 26 juni t/m 5 juli vindt het WK Beachvolleybal plaats in Nederland. Er wordt gespeeld in stadions in het centrum van Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn én Rotterdam. Kom de Nederlandse topteams aanmoedigen en beleef de unieke beachvolleybalsfeer!

Beachvolleybal in hartje stad

Speciaal voor het WK worden tijdelijke stadions gebouwd op bijzondere locaties. In Den Haag komt een drijvend stadion op de Hofvijver met 5500 zitplaatsen. In Amsterdam wordt gespeeld op de Dam en in Apeldoorn op het Marktplein. In Rotterdam komt op de kade voor de ss Rotterdam een stadion dat ruimte biedt aan 2000 toeschouwers. Eind juni en begin juli zijn deze stadions the place to be!

Het is voor het eerst dat het WK Beachvolleybal in vier steden tegelijk wordt georganiseerd. In elk van de vier steden worden poulewedstrijden, zestiende finales, achtste finales en kwartfinales gespeeld. De openingswedstrijd, de halve finales en de finales zijn in Den Haag.
Beachvolleybal Competition overview

Wereldtop naar Nederland

De beste mannen- en vrouwenteams ter wereld komen naar Nederland voor het WK. Het is de tiende editie van het WK Beachvolleybal en voor het eerst dat het toernooi in Nederland wordt georganiseerd.
Zowel bij de mannen als bij de vrouwen komen 48 teams in actie. Het WK begint met een poulefase, gevolgd door de knock-out fase. In tien dagen worden 208 wedstrijden gespeeld. Inzet is niet alleen de wereldtitel, voor de winnende landen ligt ook een startbewijs voor de Olympische Spelen van 2016 klaar.
Voor Nederland maken negen teams hun opwachting, vijf bij de mannen en vier bij de vrouwen. De verwachtingen zijn hooggespannen. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen verdedigen in eigen land de wereldtitel. Ook van Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst wordt veel verwacht. Het nieuwe koppel won in 2014 drie toernooien.
Bij de vrouwen wordt vooral uitgekeken naar Madelein Meppelink en Marleen van Iersel, de Europees kampioenen van 2014.

Topsport en topentertainment

Het WK Beachvolleybal is veel meer dan kijken naar topsport alleen. Dj’s, danseressen en spetterende shows gaan zorgen voor een geweldige sfeer. Beleef de mix van spectaculaire sport en topentertainment in de stadions. In Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn en Rotterdam ervaar je waarom beachvolleybal een van de snelst groeiende sporten ter wereld is! Het WK Beachvolleybal belooft een geweldig sportfeest te worden.
Ook buiten de stadions is van alles te beleven. De vier speelsteden zijn tijdens het WK in de ban van beachvolleybal. Zo zijn er activiteiten voor alle leeftijden, sportieve attracties en meet and greets.

Side events

Tijdens het WK zie je beachvolleybal op het hoogste niveau, maar er gebeurt nog veel meer. Rond het WK worden tal van side-events georganiseerd. Op pleinen, scholen, kantoren en stranden wordt kennis gemaakt met beachvolleybal.
De komende maanden toert de WK-beker door Nederland. De Trophy Tour gaat langs scholen, evenementen, sportverenigingen en bijzondere plekken in heel Nederland. Fans kunnen op de foto met de beker en deelnemen aan leuke activiteiten.

Op zaterdag 27 juni vindt op het strand van Scheveningen een wereldrecordpoging plaats. Een paar duizend mensen kunnen tegelijk deelnemen aan het grootste beachvolleybaltoernooi ooit. De wereldrecordpoging maakt deel uit van het officiële WK-programma.

Voor leerlingen van lagere scholen en middelbare scholen in de speelsteden zijn scholenprogramma’s opgezet. Scholen kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten en gezamenlijk het WK bezoeken.
Door het WK gaat Nederland beachvolleybal ontdekken als ultieme zomersport!

Voor meer informatie en tickets:
www.wkbeachvolleybal2015.nl
Facebook.com/WKBeach2015
Twitter.com/WKBeach2015
Instagram.com/WKBeach2015

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang