Rotterdam scoort ook op kantorenmarkt

De kantorenleegstand in Rotterdam daalt zo sterk dat bedrijven volgens vastgoedmakelaars moeite gaan krijgen om er ruimte te vinden. De leegstand daalde vorig jaar van 17% naar 10%.

Dat meldt vastgoedadviseur CBRE maandag in een rapport over de Rotterdamse kantorenmarkt. De daling is te danken aan zowel een toestroom van nieuwe huurders als transformatie van bestaande kantoren tot andere functies.

Marco Clarijs van CBRE tekent aan dat er nog een paar grote transformaties van verouderde kantoren tot woningen aan zitten te komen, zodat de leegstand dit jaar nog verder zal teruglopen. „Het daadwerkelijke leegstandsniveau ligt al onder de 10%”, aldus Clarijs. „Dit jaar wordt het dan ook lastiger voor bedrijven om passende kantoren te vinden. Vooral een aantal grote werkgevers in de stad zullen aanlopen tegen de beperkte beschikbaarheid van kwalitatief goede kantoren.”

Bron en meer informatie: De Telegraaf, 28 januari 2019

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang