‘Rotterdam streeft Amsterdam economisch voorbij’

Rotterdam streeft Amsterdam economisch voorbij

Rotterdam is Amsterdam gepasseerd als het gaat om de ranglijst van economisch sterk presterende regio’s. Het jaarlijkse rapport van Bureau Louter gaat nog uit van de situatie van voor de crisis, maar onderzoeker Peter Louter benadrukt dat de hoofdstad door de crisis nog verder kan wegzakken. De Rotterdamse haven draait ondanks de crisis op volle toeren, terwijl Amsterdam het mede door het gemis van buitenlandse toeristen veel zwaarder heeft.

De lijst wordt vooralsnog aangevoerd door de regio Haarlemmermeer, met daarin luchthaven Schiphol als grootste economische motor. Volgens Louter zou ook de regio rond ’s lands grootste luchthaven kunnen terugvallen op de lijst als gevolg van de coronacrisis.
Bureau Louter werkt nog aan een gedetailleerd economisch beeld van alle gemeentes van Nederland tot september 2020. Dat rapport verschijnt in de zomer. “Amsterdam is heel internationaal georiënteerd en ook het toerisme is daar weggevallen”, aldus Louter. Haarlemmermeer is afhankelijk van Schiphol en wordt op dit moment gestut door steunmaatregelen. “De verwachting is nu dat het virus dit jaar de kop in wordt gedrukt maar als het een langdurige strijd wordt gaat het economische landschap echt veranderen.”


Bron en meer informatie: Leeuwarder Courant, 4 februari 2021


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang