Rotterdam Zuid zet in op IT-banen met opening TechGrounds

Rotterdam Zuid zet in op IT-banen met opening TechGrounds

Rotterdam Zuid zet in op IT-banen met opening TechGrounds

Bron en meer informatie: Rotterdam Zuid zet in op IT-banen met opening TechGrounds, DutchItchannel.nl, 24 november 2020

Website: www.techgrounds.nl

TechGrounds opent vandaag een locatie in Rotterdam-Zuid, de vierde locatie na succesvolle vestigingen in Amsterdam Nieuw-West, Zuidoost en Zaanstad Poelenburg. TechGrounds Rotterdam is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Rotterdam, MediaMonks, Rabobank Rotterdam, UpRotterdam en SIDN fonds.

De lokale gemeenschap heeft afgelopen zomer kennisgemaakt met TechGrounds en de eerste deelnemers zijn geselecteerd. In Rotterdam wil TechGrounds jaarlijks 150 mensen opleiden en plaatsen via twee opleidingen. De eerste groep van 20 talenten start vandaag aan de opleiding ‘Web Development’. Net als in de andere vestigingen ligt in Rotterdam de focus op vrouwen (>50%), culturele diversiteit én in het bijzonder mensen die momenteel werkloos zijn of in een niet-duurzame baan zitten.

TechGrounds biedt met haar gratis tech-opleidingsprogramma, zonder vereiste vooropleiding, perspectief op een succesvolle toekomst in tech aan mensen uit Rotterdam Zuid. Deelnemers worden in aanloop naar afronding van hun opleiding actief gematcht aan deelnemende partners, die op hun beurt het tekort aan tech-talent te lijf gaan. Samen leidt dit tot meer diversiteit en inclusiviteit in tech. Sinds de start van TechGrounds hebben 1432 deelnemers zich aangemeld, waarvan er 151 zijn gestart. Daarvan hebben 81 deelnemers de opleiding succesvol afgerond en 28 van hen zijn doorgestroomd naar een baan bij één van de partners zoals PostNL, HEMA, Gemeente Amsterdam – CTO office, Boeren voor Buren, TechmeUp, KPN & XS4ALL, ABN-AMRO en Randstad.

 

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang