Rotterdams investeringsfonds van start met €50 mln

Haven Rotterdam

Rotterdams investeringsfonds van start met €50 mln

Vijf partijen gaan eind januari van start met een investeringsfonds dat de economische groei in de Rotterdamse haven moet stimuleren. Het fonds, First Dutch Port Fund, heeft €50 mln te besteden voor investeringen in innovatieve bedrijven.

Startup-verzamelplaats RDM Innovation Campus in Rotterdam. Een nieuw investeringsfonds moet de economische groei in de haven stimuleren. (HH)
‘De investeringen moeten aan het Rotterdamse havencomplex zijn gerelateerd’, zegt Bastiaan van der Knaap, een van de directeuren van het fonds, in een toelichting. Tot juli vorig jaar was hij directeur van ING Bank in Rotterdam. ‘Het kan gaan om ondernemingen in bijvoorbeeld de logistieke en maritieme sector, maar ook om bedrijven die met nieuwe toepassingen in de energie- of ICT-sector bezig zijn.’

Volgens Van der Knaap is er in Rotterdam grote behoefte aan een investeringsfonds dat op de haven is gericht. ‘Er leven ideeën genoeg, maar de financiering is vaak een probleem.’ Door meer risicodragend kapitaal aan bedrijven te verschaffen, stappen banken of andere financiers ook gemakkelijker in.

De vijf investeerders zijn de Rotterdamse ondernemer Peter Goedvolk (via zijn adviesfirma First Dutch), het Havenbedrijf Rotterdam, de zakenbank NIBC, de Zuid-Hollandse ontwikkelingsmaatschappij Innovation Quarter en ondernemer Jan Willem Doeksen (van de gelijknamige rederij). Van der Knaap wil niet zeggen hoeveel de partijen elk investeren.

Het overgrote deel van het fonds is bedoeld voor ondernemingen die een omzet hebben in een bandbreedte van €10 mln tot €100 mln. ‘Maar in uitzonderingsgevallen kan het ook om grotere bedrijven gaan’, zegt Van der Knaap.

Bron en meer informatie: Pieter Lalkens, FD, 15 januari 2016

/ Geen categorie, Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang