Rotterdamse economie streeft Den Haag en Utrecht voorbij

De Rotterdamse economie is het afgelopen jaar Utrecht en Den Haag, steden die een jaar eerder nog beter presteerden, voorbij gestreefd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat de economische groei in Nederland jaarlijks meet.

Niet langer presteert Rotterdam het minst van de vier grote steden. In 2016 was dat wel het geval, maar in 2017 scoort de regio Rijnmond beter dan Utrecht en Den Haag en moet het alleen Amsterdam nog voor laten in de groeicijfers.

Zowel Rotterdam als Amsterdam profiteerde van harde groei in de groot- en detailhandel.

In 2017 blijkt de groei in Rotterdam namelijk met 3,3 procent te zijn toegenomen. In Utrecht had de groei het afgelopen jaar last van krimpende de financiële instellingen. De economie groeide daar met 3,2 procent. Matige groei van de overheid leidde in Den Haag tot de laagste economische groei van de vier grote steden: 2,6 procent.

Bron en meer informatie: RTV Rijnmond, 24 april 2018

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang