Rotterdamse haven voelt de sancties tegen Rusland

Haven Rotterdam: vooral containervervoer geraakt door sancties

De sancties tegen Rusland hebben over de eerste drie maanden van dit jaar een licht drukkend effect gehad op de overslag in de Rotterdamse haven. Havenbedrijf Rotterdam (HbR) verwacht dat de sterk verslechterde relatie tussen Rusland en veel andere landen de overslagvolumes in de rest van het jaar verder zal beïnvloeden.

Uit maandag gepubliceerde kwartaalcijfers blijkt dat de totale overslag in Rotterdam in het eerste kwartaal vergeleken met dezelfde periode vorig jaar met 1,5% is gedaald tot 113,6 miljoen ton.

Volgens ceo Allard Castelein van HbR werd 2022 ‘uitstekend’ begonnen, maar sloeg eind februari de stemming om toen de oorlog in Oekraïne losbarstte. ‘Naast dat dit conflict een vreselijke humanitaire ramp is, leidt de oorlog tot grote onzekerheid in de wereldhandel en veranderingen in logistieke ketens’, aldus Castelein.


Lees het volledige artikel: https://fd.nl/bedrijfsleven/1437454/rotterdamse-haven-voelt-de-sancties-tegen-rusland-k1d2caUeNAl7


 

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang