Rotterdamse lucht 20% schoner door zwavelzones

Het zwavelgehalte in de Rotterdamse lucht is met meer dan 20% gedaald sinds de invoering van speciale zwavelzones op de Noordzee, Oostzee en het Engelse Kanaal.

Dat blijkt uit een rapportage van de Europese Commissie, die stelt dat de regelgeving daarmee het beoogde effect heeft, namelijk een vermindering van giftige zwavelstoffen in de lucht.

Buiten de regio Rotterdam-Rijnmond zijn de milieuwinsten groter. Op de Duitse Noordzee en in Denemarken is het zwavelgehalte sinds de invoering van de zogenoemde SECA’s (Sulphur Emission Control Area’s) respectievelijk met 50 en 60% gedaald.

De SECA-zone is per januari 2015 ingevoerd. Sindsdien mogen schepen die varen op de Noordzee, Oostzee of het Engelse Kanaal alleen brandstof verstoken die maximaal 0,1% zwavel bevat, tenzij de schepen op LNG varen of een scrubber hebben geïnstalleerd die de zwavel uit de uitlaatgassen wast.

Bron en meer informatie: Nieuwsblad Transport, 18 April 2018


Rotterdamse lucht 20% schoner door zwavelzones

Rotterdamse lucht 20% schoner door zwavelzones

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang