Samen kunnen we meer

Samen Sterk

Beste leden en vrienden van het Rotterdams Ondernemers Belang,

Het zijn zware tijden voor ondernemers in de regio Rotterdam, en eigenlijk ook overal ter wereld waar ondernemers door beperkingen opgelegd in verband met het coronavirus, worden gehinderd. De zorgen over de gezondheid van werknemers, eigen familie en breder in het land worden nog verzwaard door de zorgen om de financiële gezondheid of zelfs het overleven van de eigen onderneming.

Ondertussen zie je ook mooie dingen gebeuren; ondernemingen die medewerkers met een (verleden) zorg-achtergrond vrijspelen voor de zorg, en initiatieven vanuit bedrijven om medische benodigdheden en -apparatuur te produceren. Dit soort initiatieven geeft het vertrouwen dat we ons hier samen doorheen kunnen slaan. Ondernemers blijken ook nu weer vindingrijk, oplossingsgericht en weten van doorpakken.

Gelukkig heeft de overheid een aantal maatregelen genomen die de pijn die sommigen van ons ondervinden kunnen verzachten. In dit kader heeft het bestuur van het ROB vorige week het initiatief genomen om de gemeente Rotterdam (en ook de gemeenten in de regio) te vragen om uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen. Dit is gelukkig direct onderdeel geworden van het pakket dat wethouder Kathmann eind vorige week bekend gemaakt heeft. De details daarvan lees je hier ->>>.

Het bestuur zet zich in om nader in gesprek te blijven met de gemeente, en onze leden van relevante informatie te voorzien. Daarbij geldt de duidelijke uitnodiging om wanneer je zelf mogelijkheden ziet of bepaalde ondersteuning nodig hebt contact op te nemen met het bestuur; samen kunnen we meer.

In het kader van “samen kunnen we meer” zullen we de komende tijd bijdragen publiceren met informatie en tips waar we van hopen dat je er wat aan hebt in de dagelijks praktijk. Hiermee hopen we je op een praktische manier te kunnen helpen.

Namens het bestuur van het Rotterdams Ondernemers Belang wens ik jullie al het goede.

Met vriendelijke groet,

Met vriendelijke groet,

Pieter van Egmond
(voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang)

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang