Snelle aanpak gevaarlijke situaties in Rotterdam

Snelle-help-service

Bel voor snel herstel met 14 010 en binnen 24 uur komen Snel Herstelman en zijn collega’s in actie.
Bron: Gemeente Rotterdam

De gemeente Rotterdam krijgt per jaar ongeveer 130.000 meldingen over de buitenruimte. Met het woord buitenruimte worden pleinen, wegen, straten en parken bedoeld. Plekken die iedereen gebruikt. Die plekken moeten veilig zijn. Dus als er iets stuk gaat, moet dat snel gerepareerd worden. Zeker bij gevaarlijke situaties.

Vorige week woensdag was de ‘Snel Herstelman’ voor het eerst in actie te zien en testte wethouder Joost Eerdmans de nieuwe service. De wethouder is trots op Snel Herstel: ‘Ik roep Rotterdammers op om spoedmeldingen door te geven via 14 010. Dan worden ze zo snel mogelijk opgelost zodat de buitenruimte weer veilig en heel is. Met deze 24-uurs service gaan we 7 dagen per week gevaarlijke situaties herstellen of veilig stellen.’
De echt gevaarlijke situaties worden zo mogelijk in een paar uur opgelost. Andere spoedeisende meldingen worden binnen 24 uur afgehandeld.

De service van snel herstel binnen 24 uur geldt voor gevaarlijke situaties. Dat kan een omgevallen boom of lantaarnpaal op de weg zijn. Of een ineens ontstaan groot gat of verzakking in straat of stoep. Ook gevaarlijk is zichtbare bedrading van een lantaarnpaal. De gemeente wil geen discriminerende graffiti in de stad, dus die wordt na melding ook snel verwijderd. Ook kapotte speeltoestellen waar kinderen zich aan kunnen bezeren, kunnen als gevaarlijke situatie gemeld worden bij 14 010.

Meldingen van situaties die geen gevaar opleveren, maar wel opgelost of gerepareerd moeten worden, kunnen beter online (www.rotterdam.nl/meldingen) doorgegeven worden of via de Buiten Beter-app. Deze app is gratis te downloaden op een smartphone. De gemeente reageert in elk geval binnen drie dagen op de niet spoedeisende meldingen.

/ Geen categorie, Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang