Stageplaatsen gezocht voor studenten Ondernemer Handel

Stageplaatsen gezocht voor studenten Ondernemer Handel

Voor de opleiding Ondernemer Handel zijn wij op zoek naar ondernemers die het leuk vinden om mbo-studenten een stageplaats aan te bieden die de opleiding Ondernemer Handel volgen.

We merken dat deze opleiding bij heel veel jongeren populair is. We merken ook dat heel veel ondernemers deze opleiding nog niet echt kennen. Een groot aantal ondernemers aangesloten bij ROB zijn mkb-ondernemers die wellicht onbekend zijn met deze opleiding.

Binnen het mbo is bpv (stage) één van de belangrijke pijlers van het opleidingstraject. Studenten in een voltijdsopleiding moeten minimaal 20 % tot maximaal 60 % stage lopen. Hiervoor hebben we voldoende bpv-plaatsen (stageplaatsen) nodig.

Een groot aantal van ondernemers aangesloten bij ROB zullen nog geen erkenning hebben voor de opleiding Ondernemer Handel. Wij werken daarom hierin samen met S-bb, de landelijke organisatie die stageplaatsen erkend voor het mbo-onderwijs.

Een groot aantal van onze studenten zijn onbekend met het gebied Spaanse Polder. Het gebied Spaanse Polder dat juist veel ondernemers onderdak biedt en de komende jaren ook met een personeelsvraag te kampen zal krijgen.

Samenwerking met de Handelsopleidingen van Albeda kan wellicht voorzien in deze personeelsvraag. Niet iedere student zal direct als ondernemer starten maar eerst ook in de keuken van een mkb-ondernemer willen kijken.

Een aantal studenten zal uiteindelijk er ook achter komen dat ondernemen iets totaal anders is dan ondernemend zijn. Juist dit kan weer voor ondernemers in Spaanse Polder interessant zijn om met deze doelgroep jongeren in contact te komen. Zou dus een win – win kunnen zijn voor de ondernemers aangesloten bij Rotterdams Ondernemers Belang!


Voor meer informatie:

Frans Verbraak
Accountmanager

M: F.Verbraak@albeda.nl
T: 06-20439619


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang