Stekker uit zaak om corona: ‘Ondernemers kunnen geen kant op’

Stekker uit zaak om corona: ‘Ondernemers kunnen geen kant op’

Stekker uit zaak om corona: ‘Ondernemers kunnen geen kant op’

Na twee jaar van lockdowns en beperkende maatregelen is de koek voor een groep ondernemers op. De stekker gaat uit de zaak, of dat wordt serieus overwogen. “De buffers zijn op”, zeggen ze. Maar stoppen doe je niet zomaar, zeggen brancheverenigingen. Zij dringen bij het kabinet aan op steun.

Gitaarwinkel Hi Gain Guitars in Houten geeft er na tien jaar de brui aan. De winkel en lesruimtes op de bovenverdieping van de zaak gaan dicht, zelfs al zijn er versoepelingen. “We zijn nog niet failliet, maar ons spaargeld en pensioen is op. Er zijn geen buffers meer”, vertelt mede-eigenaar Marijke Leidelmeijer.

Zij en haar man en zakenpartner Aad konden er jaren prima van leven, maar corona gooide roet in het eten. De winkel moest dicht en muzieklessen werden gecanceld. Er kon nauwelijks een beroep worden gedaan op overheidssteun. En een gitaar verkoop je niet zomaar via ‘click & collect’, zegt ze. “Die wil je voelen, horen.”

‘Dit is hun brood’

Stoppen is niet makkelijk, zegt de ondernemer. Er is een huurcontract, banklening en voor een ton aan spullen in de winkel. Via een opheffingsuitverkoop die donderdag start, moeten de ergste schulden worden gedekt. En dat staat nog los van de emotionele tol, aldus Leidelmeijer. “We hebben geen vast personeel, maar werken al jaren met dezelfde docenten. Dit is ook hun brood.”


Bron en meer informatie: Stekker uit zaak om corona: ‘Ondernemers kunnen geen kant op’, RTL.nl, 21 januari 2022


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang