Steun HEBI, red levens, koop een lot en win een rondvlucht tijdens de ROB ALV op do. 17 januari a.s.

Hebi

Steun HEBI, red levens, koop een lot en win een rondvlucht tijdens de ROB ALV op do. 17 januari a.s.

René Stout, bestuurslid en al decennia lid van het ROB zet zich al jaren in voor de HEBI Foundation. Zij maken eenvoudige, maar zeer effectieve couveuses voor landen en gebieden waar deze niet voor handen zijn. Dit doen zij samen de Kiwani’s Rotterdam. De HEBI Foundation heeft tot doel couveuses en eenvoudige maar sterke medische apparatuur te produceren, die geschikt zijn voor gebruik in ontwikkelingslanden.

Om de Algemene Ledenvergadering luister bij te zetten, verkopen wij loten voor dit prachtige doel. Naast het ROB en HEBI is René ook nog eens fervent vlieger. Indien u één of meerder loten koopt, dan maakt u kans op een prachtige rondvlucht voor twee personen boven Rotterdam en het Rijnmondgebied.

 

Meer informatie: www.hebi-incubator.org

 

Een baby die de couveuse gebruikt in Adamabougou, Mali

 

Over de HEBI Foundation

De naam HEBI is een afkorting van Hemel Baby Incubator. De naamgever Dr. Oscar Van Hemel MD phD was als specialist in verloskunde en gynaecologie verbonden aan het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft.

Hij heeft in 1968 een simpele, maar zeer effectieve couveuse ontwikkeld in Uganda. Deze couveuse is later met behulp van verschillende mensen verbeterd. De belangrijkste eigenschap van de couveuse is simpelheid voor zowel montage van de couveuse als het gebruik ervan. De vaak instabiele stroomvoorziening in de doelgebieden kan de HEBI couveuse met glans doorstaan.

De HEBI Foundation heeft tot doel het in leven houden van pasgeboren kinderen. De Foundation beoordeelt aanvragen uit het doelgroepgebied voor eenvoudige, maar sterke apparatuur en geeft instructies voor de installatie en gebruik van de couveuses. Via deze foundation waarborgen wij dat het levenswerk van Dr. Oscar Van Hemel wordt voortgezet.

Sinds 1 januari 2018 heeft de HEBI Foundation de ANBI status. Dit is van belang voor onze sponsors. Zij kunnen nu een donatie aan de HEBI Foundation aftrekken van de inkomstenbelasting.

“Another option is the possibility of financial support of the HEBI Foundation by transferring money to bank account NL61 ABNA 0977 3602 10. By tranferring an amount of € 325 you will finance one incubator. In return, you will receive a certificate with the unique number of the incubator. We will inform you as soon as your incubator has been shipped. In this way, you will stay informed about your incubator.”


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang