Subsidie voor vervuilende bestelauto’s

Staatssecretaris Wilma Mansveld van Milieu komt ondernemers met vervuilende bestelwagens financieel tegemoet. Het gaat om ondernemers in gemeenten rond steden met milieuzones. Zij krijgen nu subsidie voor de aanschaf van een schonere wagen om die milieuzones in te rijden, zo maakte Mansveld maandag bekend in Rotterdam.

Ondernemers in die randgemeenten kunnen afhankelijk van hoe schoon de nieuwe bestelauto is, aanspraak maken op een bedrag dat ligt tussen 500 en 2.200 euro. In totaal is er 4 miljoen euro beschikbaar. Zo moeten de steden met een milieuzone voor vervuilende bestelwagens steeds schoner worden. Niet alleen de verouderde bestelwagens binnen de eigen gemeentegrens worden dan geweerd, maar ook de auto’s direct daarbuiten.’

Schonere bussen
Rotterdam krijgt van Mansveld 1,3 miljoen euro om schonere bussen aan te schaffen. Het gaat om meer hybride bussen en bussen die op waterstof rijden. ,,De hybride bussen rijden al. Een proef met waterstofbussen begint volgend jaar en duurt drie jaar. Deze bussen gaan tanken bij het pas geopende waterstoftankstation in Rhoon.
Als de proef goed verloopt, gaan er meer bussen op waterstof in de regio Rotterdam-Rijnmond rijden. Ze zijn nu nog te duur om op grote schaal in te kopen’’, aldus het ministerie.

11,7 miljoen beschikbaar
Om de lucht in Rotterdam schoner te krijgen, heeft de gemeente voor de komende vier jaar 11,7 miljoen beschikbaar gesteld. ‘Maar we kunnen het niet alleen. We hebben het Rijk nodig met maatregelen en geld, aldus verantwoordelijk wethouder Pex Langenberg.

Bron: ANP 10 februari 2015

/ Geen categorie, Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang