Talentfabriek010 = Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Over Talentfabriek

Talentfabriek010 is een sociale onderneming. Sociaal omdat Talentfabriek010 Rotterdammers met afstand tot de arbeidsmarkt kansen biedt om te leren en te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en ondernemend omdat de maatschappelijke activiteiten van Talentfabriek010 voor een groot deel worden gefinancierd vanuit betaalde opdrachten, zoals de productieopdrachten in het naaiatelier, wassen- en strijken voor de horeca, cateringopdrachten en de inkomsten uit de verkoop en verhuur in het theehuis van Natuurtalent als groene vergader locatie. Aangrenzend aan het theehuis is een winkeltje waar de producten uit eigen tuin en de naaiateliers worden verkocht.

talentfabriek010-I

Talentfabriek010 richt zich primair op wijkbewoners die geen relevante opleiding of werkervaring hebben en daardoor een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Dit kan breed worden opgevat van (hoog)opgeleid, maar al jarenlang niet meer deelnemend aan het arbeidsproces tot zeer laaggeschoold en nog nooit gewerkt in een dienstverband. De gemene deler is dat het om mensen gaat die van de mogelijkheden van Talentfabriek010 gebruik willen maken om zichzelf te professionaliseren en beroepsgerichte arbeidsvaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast richt Talentfabriek010 zich op startende ondernemers die willen groeien, maar nog niet kunnen investeren in arbeidskrachten, materialen of ruimte en die zodoende gebruik willen maken van de capaciteiten van Talentfabriek010.

talentfabriek010-II

Resultaten tot nu toe
Talentfabriek010 is begonnen in september 2013 en heeft op dit moment drie naaiateliers, een kookatelier en een sieradenwerkplaats in de wijken Schiebroek, Feijenoord en Lombardijen en een stadsboerderij in Schiebroek-Noord. Op deze locaties biedt Talentfabriek010 een wijkleerwerkplek aan ruim 80 wijkbewoners, praktijkonderwijsplaatsen aan twee scholen voor speciaal onderwijs en activerings- en dagbestedingsplekken aan een aantal zorginstellingen.

Talenfabriek010-logo

Talentfabriek010 Feijenoord
Kookatelier, naaiatelier en mini-wasserette
Persoonsstraat 132, 3071 EK Rotterdam

Talentfabriek010 Schiebroek
Naaiatelier, sieradenwerkplaats
Asserweg 415, 3052 AB Rotterdam

Natuurtalent
Stadsboerderij
Veldkersweg 50, 3053 JR Rotterdam

E-mail
Post@talentfabriek010.nl

Website:
Talenfabriek010

Telefoon: 06 – 204 439 26 (Karen Welp) of 06 – 482 199 31 (Mireille van den Berg)

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang