Te hoge vrachtwagens leggen meermaals per dag verkeer Drechttunnel en Noordtunnel stil

Te hoge vrachtwagens leggen meermaals per dag verkeer Drechttunnel en Noordtunnel stil

Automobilisten moeten het vaakst stilstaan voor een te hoge vrachtwagen op de A16 en de A15. Dat meldt Rijkswaterstaat.

De organisatie constateert dat het het vaakst raak is bij de Drechttunnel (A16, tussen Dordrecht en Zwijndrecht) en de Noordtunnel (A15, tussen Alblasserdam en Hendrik-Ido Ambacht). Bij de Drechttunnel telde Rijkswaterstaat in 2020 1243 hoogtemeldingen, bij de Noordtunnel waren het er dat jaar 1114.

Volgens Rijkswaterstaat worden meerdere keren per dag tunnels afgesloten door te hoge vrachtwagens. Dat zorgt ervoor dat het verkeer tijdelijk stil komt te staan. “Dit heeft nadelige gevolgen voor de veiligheid, bereikbaarheid en doorstroming en leidt tot economische schade”, zegt de organisatie.

Nederland telt 25 tunnels. Voor en na die tunnels staan hoogtedetectoren die melden wanneer er een vrachtwagen passeert die hoger is dan vier meter. Via een signaleringsbord worden de chauffeurs gewaarschuwd, zodat ze de laatste afslag voor de tunnel kunnen nemen. Als bij het tweede meldpunt blijkt dat de wagen is doorgereden, dan gaan de verkeerslichten voor de tunnel op rood.


Bron en meer informatie: Te hoge vrachtwagens leggen meermaals per dag verkeer Drechttunnel en Noordtunnel stil, www.rijnmond.nl, 8 maart 2022


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang