'Tekort aan nieuwe kantoren dreigt in grote steden'

Tekort aan nieuwe kantoren dreigt in grote steden

‘Tekort aan nieuwe kantoren dreigt in grote steden’

Er dreigt op de korte termijn een tekort te ontstaan aan nieuwe kantoren, vooral in de vier grote steden Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam.
Volgens makelaarsvereniging NVM sluit daarbij het huidige aanbod van kantoren onvoldoende aan op de vraag, blijkt uit een woensdag gepubliceerd rapport over de kantorenmarkt.

Enerzijds worden volgens de NVM bestaande kantoren via herbestemming of sloop aan de voorraad onttrokken. Anderzijds worden er nauwelijks nog nieuwe kantoren bijgebouwd.

Bron en meer informatie: Nu.nl, 24 augustus 2016

 

 

“De vraag naar kantoorruimte in de regio Rotterdam heeft zich in de eerste helft van 2016 redelijk goed ontwikkeld. Uitgaande van de betrouwbaarheid van de beschikbare gegevens over de verhuur en verkoop van kantoorruimte was het aantal gerealiseerde transacties vrijwel gelijk aan dat in de eerste zes maanden van 2015. Desondanks lag het transactievolume onder het niveau van vorig jaar. De afzet viel lager uit doordat de vraag naar de wat grotere oppervlakten niet goed van de grond kwam. Er werden vooral zeer veel kleine tot middelgrote transacties tot stand gebracht, voornamelijk in de grootteklasse van 300 tot 1.100 m².”

Bron: Een stand van zaken kantorenmarkt randstad 2016 regio’s Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Schiphol en Utrecht, NVM Buisness augustus, 2016

/ Geen categorie, Nieuwsberichten / Tags: ,

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang