Toekomstbestendige metropoolregio kost 50 miljard

metropoolregio

De metropoolregio Rotterdam – Den Haag (MRDH) gaat een enorme, miljarden kostende transformatie tegemoet. Dat staat in het donderdag gepresenteerde rapport ‘Roadmap Next Economy’, waarin de toekomstplannen voor het gebied uiteen worden gezet.

Het rapport schetst de toekomst van de regio in 2050. Het gaat om een gigantische metamorfose van de regio met 23 gemeenten, die in totaal 50 miljard euro zal gaan kosten.

Als de regio economisch gezien de boot niet wil missen, moeten er behoorlijk wat slagen worden gemaakt. Op vijf terreinen: ict, energie, economie, arbeidsmarkt en onderwijs.

Het belangrijkst zijn de internettechnologie en de overgang naar schone energie. Het streven is om in 2050 een compleet schone energievoorziening te hebben, onder meer met energie uit zon en wind. Daarnaast moet de internettechnologie een slag maken, zo zijn overal 5G-netwerken nodig om “de digitale poort naar Europa” te worden.

Bron en meer informatie:
RTV Rijnmond, 17 november 2016
Metropoolregio Rotterdan en Den Haag: www.mrdh.nl
Roadmap Next Economy, Metropoolregio Rotterdan en Den Haag, november 2016

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang