Toerisme in Rotterdam blijft nog meer stijgen en stijgen

Rotterdam blijft onverminderd populair onder toeristen. Met ruim 1,8 miljoen hotelovernachtingen beleefde Rotterdam in 2017 een recordjaar. Het aantal hotelgasten steeg naar ruim 1,1 miljoen. Een stijging van tien procent ten opzicht van 2016, zo blijkt uit de voorlopige bezoekcijfers. Rotterdam deed het in 2017 goed als culturele bestemming. De musea zagen de bezoekcijfers met 12 procent stijgen ten opzichte van het jaar ervoor.

Druk bezocht

De musea werden vorig jaar ruim 1,2 miljoen keer bezocht. De populairste musea waren Museum Boijmans Van Beuningen, Kunsthal Rotterdam en het Maritiem Museum Rotterdam. De toeristische attracties bleven met 3,5 miljoen bezoeken in 2017 even populair als het jaar ervoor. Diergaarde Blijdorp trok de meeste bezoeken, gevolgd door de Euromast en Spido.

Stil staan

Rotterdam is het populairst onder bezoekers uit eigen land, zo tonen de cijfers. Van het aantal hotelgasten kwam in 2017 53% uit Nederland. Het aantal buitenlandse bezoekers dat Rotterdam aandeed steeg in 2017 wel met 9 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Van de buitenlandse hotelgasten kwamen de meesten uit Duitsland (7%) en het Verenigd Koninkrijk (7%), gevolgd door België (6%).

Wethouder Maarten Struijvenberg (werkgelegenheid en economie): “Het is goed nieuws dat Rotterdam bezoekers blijft trekken. De toeristische sector levert een hoop werkgelegenheid op en draagt bij aan de economie van de stad. Rotterdam heeft genoeg ruimte om de groei van toerisme op te vangen. Met de aanhoudende populariteit van de stad, ook onder ondernemers in de toeristische sector, is het wel van belang dat we ons beleid zo inrichten dat de stad voor iedereen aantrekkelijk blijft.”

 

Bron en meer informatie:

Toerisme in Rotterdam blijft nog meer stijgen en stijgen

Toerisme in Rotterdam blijft nog meer stijgen en stijgen

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang