Tweede Kamer wil mkb-keurmerk voor IT-leveranciers

Tweede Kamer wil mkb-keurmerk voor IT-leveranciers

De Tweede Kamer wil een mkb-keurmerk voor IT-leveranciers. Een motie hiervoor van VVD, SP, D66 en PvdA is door de Tweede Kamer aangenomen.

VVD-Kamerlid Queeny Rajkowski spreekt van een wildgroei aan it-leveranciers op gebied van cybersecurity wat de keuze moeilijk maakt. De VVD pleit daarom voor een cyberkeurmerk voor IT-leveranciers voor het MKB. Dit moet in samenwerking met het Digital Trust Center worden opgesteld.100% veiligheid bestaat niet”100% veiligheid bestaat niet, dus dat willen we ook niet garanderen, maar we kunnen er wel alles aan doen om ondernemers waar mogelijk zo veel mogelijk te ondersteunen en te stimuleren om digitale deuren op slot te houden. Hoe kijkt de minister naar het instellen van een keurmerk? Is zij bereid om met brancheorganisaties in gesprek te gaan?”, meldt Rajkowski.

Ook meldt het VVD-Kamerlid: “Mkb’ers hebben vaak niet de kennis, kunde of capaciteit in huis om hun informatiebeveiliging zelfstandig op orde te krijgen. Ze krijgen om die reden ook vaak hulp van externe it-leveranciers die kunnen helpen bij hun cybersecurity-beleid.”


Bron en meer informatie: www.executive-people.nl


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang