Van uitkering naar ondernemerschap

Van uitkering naar ondernemerschap

Van uitkering naar ondernemerschap

Projecten waarin mensen met een bijstandsuitkering een eigen onderneming opzetten, werpen hun vruchten af, blijkt uit een rondgang van BNR. Drie op de 10 ondernemers staan binnen enkele jaren helemaal op eigen benen. Door dit project vinden de ondernemers een baan in loondienst, of starten ze een fulltime onderneming.

BNR vroeg de cijfers op bij de vier meest pionierende gemeentes op dit gebied: Assen, Groningen, Rotterdam en Den Bosch. Gemiddeld heeft elke gemeente 300 mensen begeleid, waarvan dus 30 procent uit de bijstand kan. De winst per ondernemer verschilt, in Rotterdam is die gemiddeld rond de 4000 per jaar, maar in Den Bosch gemiddeld rond de 500 euro. Wethouder Huib van Olden in Den Bosch spreekt van een succes. De gemeente houdt er geld aan over, maar Van Olden vindt dit geen primaire doelstelling: ‘Het gaat om het maatschappelijke rendement van mensen, het gaat erom dat mensen die helemaal niets doen weer in de actiemodus komen’.


Bron en meer informatie: BNR, 25 september 2018


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang