Veel belangstelling voor de eerste ArbeidsmarktPoort

Veel belangstelling voor de eerste ArbeidsmarktPoort

Tientallen belangstellenden kwamen woensdag 19 april af op de eerste editie van de ArbeidsmarktPoort in Nieuwspoort in Den Haag. De aftrap van de reeks aan debatten over de toekomst van de arbeidsmarkt werd gedaan door Hans Borstlap, oud-topambtenaar en voormalig voorzitter van de Commissie Borstlap.

In januari 2020 kwam deze commissie met een stevig rapport waarin voorstellen werden gedaan om de arbeidsmarkt grondig te hervormen: vaste contracten minder vast en flex minder flex.

Daarnaast schoven Tweede Kamerlid Hilde Palland-Mulder (CDA) en Ruben Houweling, hoogleraar Arbeidsrecht en kroonlid bij de Sociaal Economische Raad (SER) aan.

“Ik ben heel blij met de opkomst van deze eerste ArbeidsmarktPoort en dat we Borstlap wisten te strikken. Als je aan de arbeidsmarkt denkt, denk je meteen aan Hans Borstlap”, zegt ONL-voorman Hans Biesheuvel die samen met de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) en de Branche-organisatie voor Intermediairs en Brokers (Bovib) de ArbeidsmarktPoort optuigde.

Borstlap is optimistisch over de richting van het kabinet, dat op verschillende manieren wil ingrijpen op arbeidsmarkt. Dat schreef minister Karien van Gennip (SZW) op 3 april jl. een brief aan de Tweede Kamer. Het nulurencontract wordt op termijn afgeschaft en maakt plaats voor een basiscontract met een vast aantal uren per week. Ook komt er een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen.


Bron en meer informatie: ONL, Veel belangstelling voor de eerste ArbeidsmarktPoort – 21 april 2023


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang