# Veilig 010

voorbeeld-nieuws2

Er is minder overlast, geweld en criminaliteit. Dat is het resultaat van intensieve samenwerking tussen gemeente, politie, Openbaar Ministerie en veel andere partijen in de stad. Bewoners en ondernemers hebben een steeds grotere invloed op de veiligheidsaanpak. #Veilig010, het vierde Rotterdamse Veiligheidsprogramma 2014-2018, zet die lijn verder door. Uitgangspunt is meer maatwerk per wijk, in samenwerking met bewoners, ondernemers en de nieuwe gebiedscommissies. Het op orde houden van de basisveiligheid blijft ook de komende vier jaar de belangrijkste pijler van de Rotterdamse veiligheidsaanpak.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb over #Veilig010:

“Rotterdam heeft veel bereikt op het gebied van veiligheid. De beproefde aanpak van preventie en repressie zetten we dan ook stevig door, want veiligheid is een basisvoorwaarde voor een aantrekkelijke stad. Met dit programma bieden we Rotterdammers en onze partners in de stad veel ruimte om hier een bijdrage aan te leveren en samen tot resultaat te komen”.

De betrokkenheid van bewoners en ondernemers bij de stad is groot en daarom worden de Buurt Bestuurt comités verder uitgebreid. Buurt Bestuurt betrekt bewoners bij de inzet van politie en stadsbeheer in hun eigen wijk. Bovendien krijgen Rotterdammers meer inzicht in de veiligheid bij bedrijven en organisaties. In de haven is hiermee al een begin gemaakt. De komende jaren wordt onderzocht hoe meer veiligheidsgegevens over haven én stad openbaar gemaakt kunnen worden.

Zie ook: http://www.rotterdam.nl/veilig010maatwerkperwijk

/ Geen categorie, Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang