Verzoek verlenging uitstel belastingen in Rotterdam

belastingdienst

De liquiditeit van de Rotterdamse ondernemers moet de komende tijd blijvend bewaakt worden. De Rotterdamse VVD heeft daarom bij wethouder Kathmann (Economie) het voorstel neergelegd voor uitstel van lokale belastingen en een gespreide terugbetalingsregeling in ieder geval naar OZB, precario- en toerismebelasting.

Ook kunnen diverse vergunningen in aanmerking komen voor uitgestelde betaling, vindt raadslid Van Groningen, die verder zegt tevreden te zijn met het eerdere geslaagde uitstel toen zij daar op 19 maart 2020 om vroeg, maar nu pleit voor verlenging. Ook het kabinet heeft het besluit genomen om uitstel van belastingen voor ondernemers door te zetten.

Handig zou bovendien zijn, vraagt Van Groningen, wanneer de rekenmeesters rond wethouder Kathmann ook meteen per belastingmaatregel in kaart brengen wat het effect daarvan is op de actuele stand van de liquiditeit.


Bron: Dagblad 010, 5 september 2020


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang