Voorbeelden van grote 'hackschandalen'

Hackers

Hieronder volgt een drietal voorbeelden van grotere hackschandalen. Op donderdag 18 februari a.s. organiseert het Rotterdams Ondernemers Belang zelf ook een avond over dit fenomeen. Hier vindt u meer informatie over de bijeenkomst ‘IT en Datalekken’.

 

Het Sony Playstation Network gaat op zwart en miljoenen gegevens worden gestolen

In april 2011 liepen de spanning bij veel families op, want het Playstation netwerk ging op zwart en vele kinderen en jongeren dienden zich op een andere wijze te vermaken. De oorzaak van het falen van het netwerk was een aanval op het digitale serviceportaal van het Playstation Network. Dit uitvallen van het netwerk duurde drie weken en de creditcardgegevens en persoonlijke gegevens van ongeveer 77 miljoen Play Station gebruikers bleken gestolen te zijn. Sony bracht de gebruikers pas na zes dagen op de hoogte van deze hack en dat leverde flinke kritiek op.

 

Adobe gehackt

Iedereen die wel eens te maken heeft met een grafisch klusje kent Adobe. Naast haar bekendheid van de PDF-jes is ze ook het brein achter Photoshop. In september 2013 lukte het hackers om 38 miljoen opgeslagen gegevens van Adobe klanten achterover te drukken en de creditcardgegevens van bijna 3 miljoen geregistreerde klanten te veroveren.

 

De klandizie van Ashley Madison ligt op straat

In juli 2015 zaten voornamelijk mannelijke deelnemers van Ashley Madison met dichtgeknepen billen op de bank naast moeder de vrouw. Ashley Madison is namelijk een site voor mensen die buiten hun primaire relatie om ook nog wat extra spanning zoeken. Het Canadese bedrijf moederbedrijf Avid Life Media was het doelwit van het hackerscollectief ‘Impact Team’. Het lukte hen om de persoonlijke informatie en creditcardgegevens van ruim 37 miljoen geregistreerde klanten te ontfutselen. Van deze 37 miljoen bleken er maar een paar 100.000 uit vrouwelijke cliënten te bestaan, maar dit terzijde.

2016-evenement-datalekken-II

 

/ Geen categorie, Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang