Waar blijven de helden van techniek?

RDM-Campus,-fotograaf-Paul-van-der-Blom

Waar blijven de helden van techniek?

Techniekonderwijs
In de haven en techniek liggen de banen voor het oprapen. Toch lukt het maar mondjesmaat de jeugd op dit spoor te zetten. Met een nieuwe campagne wil het Rotterdamse techniekonderwijs het tij keren.

Techniek moet je ruiken, zeggen ze en dat hebben ze bij de RDM Campus op Heijplaat goed begrepen. De immense, uit bruine baksteen opgetrokken loodsen ademen de grandeur uit van oude en nieuwe maakindustrie. Dof gebonk en schril gepiep van naburige offshorebedrijven waaien over. In tl-verlichte hallen sist een watersnijder door een duimdik stuk metaal heen. De technische oefeninstallaties liggen in vele puzzelstukjes uiteen.

Eenmaal in de Scheepsbouwloods, op zo’n 250 meter van de Waterbushalte, is de vergelijking met Madurodam snel gemaakt. Toch is de wirwar aan grijze buizen, drukmetertjes en gekleurde pompen een levensecht voorbeeld van procestechniek, verzekert Erik Boehlé: „Jongens die hiermee leren omgaan, kunnen bijna elke fabriek bedienen.” De Zadkine-docent kan het weten. Hij leverde talloze procesoperators af bij de poorten van raffinaderijen in het havengebied.

Bron en meer informatie: Maurice Geluk, NRC Handelsblad, 5 februari 2016

/ Geen categorie, Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang