Weinig animo voor vergunning Spaanse Polder

Relatief weinig autoverhuurbedrijven in de Spaanse Polder hebben tot nog toe een verplichte vergunning aangevraagd. Van de 28 gevestigde autoverhuurders, zijn er nog meer 7 aanvragen binnen. Terwijl verhuurbedrijven die dat na 22 december van dit jaar nog niet hebben gedaan, worden gesloten.

Industriegebied Spaanse Polder ligt zowel op Rotterdams als Schiedams grondgebied. Per 1 september moeten bedrijven in de autoverhuurbranche hier een verplichte vergunning aanvragen. Daarmee willen beide gemeenten georganiseerde criminaliteit bestrijden en integere ondernemers juist steunen. Tilburg kent een soortgelijk beleid.

Aanleiding was een politieonderzoek waaruit blijkt dat verschillende ondernemers in de autoverhuurbranche georganiseerde criminaliteit faciliteert. Uit het onderzoek kwam naar voren dat huurauto’s dienen als middel om geld wit te wassen.

In de Spaanse Polder zitten 28 bedrijven die auto’s verhuren; achttien bevinden zich op Rotterdams grondgebied, tien zijn gevestigd in Schiedam. In Rotterdam vroegen in ruim twee maanden ‘slechts’ vier bedrijven een vergunning aan, in Schiedam waren dat er drie. De vergunningen moeten uiterlijk 22 december van dit jaar zijn aangevraagd. Zonder een dergelijk vergunning sluiten de gemeenten de bedrijven.

Eén bedrijf heeft inmiddels aangegeven te stoppen met autoverhuur. Een ander verhuurbedrijf heeft nagevraagd of de vergunningplicht ook in andere delen van de stad geldt. Twee ondernemers zeggen de vergunningplicht toe te juichen.

Bron en meer informatie: dagblad010.nl

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang