Werkgevers willen zuiniger aan gaan doen na historische loonstijgingen

Werkgevers willen zuiniger aan gaan doen na historische loonstijgingen

Lonen in cao’s stijgen dit jaar gemiddeld met 7,1 procent. Die flinke loonstijgingen zijn niet vol te houden, stellen werkgeversverenigingen. Ze willen dat bedrijven meer geld overhouden om te investeren.
Als het aan werkgevers ligt, stijgen lonen niet meer overal zo hard als in het afgelopen jaar. De 7,1 procent van dit jaar is voor 2024 te hoog, stellen VNO-NCW, AWVN en MKB-Nederland in hun jaarlijkse cao-advies.

De werkgeversverenigingen noemen de loonstijging historisch en zeggen dat het nu tijd is voor matigere loongroei. Zo blijft er geld over voor andere investeringen.

Bovendien gaat het in veel sectoren en bedrijven dit jaar niet meer zo goed. Dan zijn fors hogere lonen niet mogelijk, stellen de werkgevers.

Werkgevers willen meer aandacht voor lange termijn

Wat de hoogte van loonstijgingen dan wel zou kunnen zijn, laten de organisaties niet weten. Wel willen ze dat de loonontwikkeling gekoppeld wordt aan de economische situatie van bedrijven en de vooruitzichten in de sector.


Bron en meer informatie: Nu.nl, Werkgevers willen zuiniger aan gaan doen na historische loonstijgingen, 7 december 2023


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang