Winkels in binnenstad een uurtje langer open

Winkels in binnenstad een uurtje langer open

De winkels in het centrum van Rotterdam zijn vanaf medio volgend jaar tot 20.00 uur open. Het extra uurtje moet de omzet verhogen en de binnenstad verlevendigen.

De koepel van grootwinkelbedrijven Urban Department Store (UDS) kondigde dit gisteren aan in een overleg met wethouder Maarten Struijvenberg (Economie, Leefbaar Rotterdam). De afgelopen jaren verschoof de sluitingstijd van de meeste winkels in het centrum al een uurtje tot 19 uur. Struijvenberg juicht het initiatief toe. Hij laat via zijn woordvoerster weten dat er juridisch geen belemmeringen zijn.

Volgens directeur Dominique van Elsacker van UDS is het de bedoeling dat alle winkels tegelijk de deuren een uurtje langer openhouden. “De consument moet van meet af aan weten dat hij overal tot 20.00 uur terechtkan. Een extra uurtje openblijven lijkt zo geregeld, maar dat is het niet. De roosters moeten worden aangepast en bedrijven moeten extra personeel aannemen. Ons streven is daarom dit in de tweede helft van 2018 voor elkaar te hebben.”

Bron en meer informatie: AD, 5 september 2017

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang