Youngtimer rijden: goedkoop en milieubewuste keuze?

Youngtimer rijden: goedkoop en milieubewuste keuze?

In het straatbeeld zien we steeds meer ondernemers die kiezen voor een youngtimer van 15 jaar oud of ouder. Zijn die ondernemers die alleen maar uit op financieel voordeel en zijn ze milieubewustloos? We proberen even een beeld te scheppen met het wegen van diverse factoren.

Grootste milieubelasting: productie en recycling

De grootste belasting voor het milieu is de productie van een auto en de verwerking na de recycling ervan. Op die manier bezien is het belangrijk voor het milieu dat we consuminderen en zo lang mogelijk met de spullen doen die we hebben. Hoe langer je met de auto doet hoe lager de procentuele belasting per jaar van de productie en de recycling van de auto op het milieu.

Natuurlijk stoot de youngtimer meer CO2 uit. Echter in vergelijking met de productie en recycling is dit te verwaarlozen. De youngtimer is 15 jaar geleden al geproduceerd en heeft zich al bewezen. Ook in het kader van het consuminderen is het beter een auto langer te rijden dan een nieuwe te kopen en de auto te slopen. Het is dan natuurlijk wel belangrijk de auto goed te onderhouden.

Bron en meer informatie: www.bedrijvenjournaal.nl/youngtimer-rijden-goedkoop-en-milieubewuste-keuze/, 5 november 2021

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang