Zijn er toch kansen voor een (kleine) kerncentrale op de Maasvlakte?

Zijn er toch kansen voor een (kleine) kerncentrale op de Maasvlakte?

Zijn er toch kansen voor een (kleine) kerncentrale op de Maasvlakte?

De Eerste Maasvlakte was lang in beeld als mogelijke locatie voor een kerncentrale. Het Rijk had deze plek op het oog, naast de gemeente Borssele (Zeeland) en Eemshaven (Groningen). Vlak voor de zomer schreef adviesbureau KPMG in een rapport aan de minister dat Borssele de beste optie is. Daarmee viel Rotterdam af.

Toch is er woensdagavond in Rotterdam een bijeenkomst, waar de plaatselijke politiek wordt bijgepraat over de voor- en nadelen van kernenergie. Hoe zit dat? Is er dan toch nog kans dat er een kerncentrale komt?

Nou, zo simpel ligt het niet. De bijeenkomst komt voort uit een motie van VVD, Leefbaar Rotterdam, CDA en PvdA, waarin ze vragen om een open discussie over kernenergie. De partijen stellen dat Rotterdam het zich niet kan permitteren om een duurzame energiebron uit te sluiten, als het de eigen klimaatdoelen wil halen. Met de kennisconferentie, die vanavond in Bird Rotterdam plaatsvindt, komt wethouder Arno Bonte van duurzaamheid hen tegemoet. Voor- en tegenstanders komen aan het woord, onder wie Bonte zelf, hoogleraar Jan-Leen Kloosterman van de TU Delft en Jan Haverkamp van Wise en Greenpeace.


Bron en meer informatie: Rijnmnd.nl, Jelle Gunneweg, 29 september 2021


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang