“Zitten is het nieuwe roken…?!”

“Zitten is het nieuwe roken…?!”

Als Projectinrichter moeten wij constant op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op werkplekgebied. Nieuwe bureaustoelen met nieuwe technieken. Verwarmbare en gekoelde stoelen, automatische gewichtsinstelling en antistatische wielen.

De ontwikkeling waar, na flexwerken, momenteel het meeste om te doen is, is het zogenaamde ‘zit-sta’ werken. Dit zou je actief en scherp moeten houden gedurende de dag, want ‘zitten is het nieuwe roken’ wordt zo’n beetje dagelijkse geroepen.

De Universiteit van Pittsburgh heeft inmiddels geconcludeerd en gepubliceerd dat zit-sta werken op alle gebieden beter is voor de gezondheid. Lagere bloeddruk, hogere hartslag, beter concentratie en dus hogere productiviteit.

Bij De Projectinrichter bemoeien wij ons niet al te veel met geruchten of ‘fake news’, maar concentreren ons liever op dit soort gezonde feiten. Ergonomie is een belangrijk punt in de huidige werkomgeving. Vaker dan ooit hebben mensen een aangepaste stoel vanwege been, nek of rugklachten. Dat is echter de groep waar men goed naar omziet en daar is vaak een ergotherapeut bij betrokken, maar de mensen die aan het einde van de werkdag met hoofdpijn of stijve spieren rondlopen, daar wordt dan weer niet zoveel aandacht aan besteed.Wij geven bij een opgeleverd project, een werkplekinstructie aan de medewerkers. We gaan met de rolmaat in de hand op zoek naar de beste houding van de persoon en stellen de stoel, het bureau en de monitor goed in. Ook denken we graag in het voortraject al mee, want als er sprake is van ‘flex-plekken’ dan is een stoel met erg veel instelmogelijkheden meestal niet de oplossing.

Als er dan toch een ‘zit-sta’ bureau staat (een bureau wat elektrisch versteld kan worden van 65-130cm), dan gaan we instructies geven op het gebied van gezond staan (dus niet hangen) en helpen een goede balans te vinden. Dit blijft nog wel iets wat op gevoel plaats moeten vinden, want dezelfde Universiteit van Pittsburgh is momenteel aan het onderzoeken wat de ideale verhouding is, tussen zitten en staan.

Mocht u klaar zijn met het pakje A4 papier onder de monitor, een oude bureaustoel hebben of toe zijn aan een zit-sta bureau, neem dan contact met ons op of maak een afspraak om langs te komen in onze Showroom in Rotterdam (of Purmerend)!!

Info over zitten en staan op de werkplek: https://www.deprojectinrichter.com/zit-sta-werken

Info over bureaustoelen: https://www.deprojectinrichter.com/bureaustoelen

Hartelijke groet en hopelijk tot 9 mei!

 

Wim van der Bruin & Paul Doornenbal

0886501234

www.deprojectinrichter.com

Voltastraat 8, 1446 VC Purmerend | Vareseweg 135D, 3047 AT Rotterdam

 

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang