ZoRo-buslijn als proef naar Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam gaat de mogelijkheid onderzoeken om de huidige ZoRo-bus door te trekken naar The Rotterdam Hague Airport, het bedrijventerrein Spaanse Polder en het NS-station van Schiedam. De uitkomsten van de bevindingen zullen later worden besproken met de regiogemeenten, de metropoolregio en de provincie Zuid Holland, omdat het de bedoeling is om de ZoRo-bus te transformeren naar een sneltram of metro en dan ook naar die bestemmingen te laten rijden.

Het OV heeft aan de noordrand van Rotterdam meer samenhang en versterking nodig. De huidige ZoRo-buslijn RET 170 verbindt Rodenrijs met Zoetermeer en gaat vanaf december 2018 ook het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer aan doen. Op die manier ontstaat een belangrijk OV-knooppunt met de sneltram naar Oosterheem, Zoetermeer-centrum en Den Haag, de bus naar Bleiswijk en de trein naar Den Haag en Gouda/Utrecht.

Bron: dagblad010.nl

/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang