Investeringen groeien met ruim 3 procent in augustus

Investeringen groeien met ruim 3 procent in augustus

In augustus 2022 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 3,1 procent groter dan een jaar eerder, meldt het CBS. Dat komt vooral doordat meer is geïnvesteerd in gebouwen, machines en personenauto’s. De investeringen in infrastructuur lagen echter lager dan een jaar eerder.
De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Augustus 2022 had een werkdag meer dan augustus 2021. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de omstandigheden voor de investeringen in oktober ongunstiger dan in augustus.

Omstandigheden investeringen in oktober ongunstiger

Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een grotere groei of een kleinere krimp van de investeringen.

De omstandigheden voor investeringen zijn in oktober ongunstiger dan in augustus volgens de CBS Investeringsradar. Dit komt vooral doordat de ondernemers in de industrie minder positief waren over hun orderpositie, de interbancaire rente steeg en de jaar-op-jaardaling van de beurskoersen groter was.


Bron: Investeringen groeien met ruim 3 procent in augustus, CBS, 20 oktober


/ Nieuwsberichten

Wij komen graag langs!

Voor kennismaking komen we graag bij u langs, Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of geïnteresseerd om een bijeenkomst bij te wonen? Laat het ons weten. U kunt ook bellen met 06-14049910

Met vriendelijke groet,
Pieter van Egmond, voorzitter Rotterdams Ondernemersbelang